Hudba. Vibrace, která ovlivňuje celé tělo, mysl i duši.


Vibrace hudby umí naladit i rozladit. Hudba umí rozesmát i rozplakat, potěšit i naštvat, pohladit i dát facku. Vyvolává emoce, vzpomínky, vize, mění náladu a dokáže i uzdravovat. Hudba je život sám.

Naučte se hudbu využívat na maximum a oddejte se ji. Ponořte se do tónů, melodie, zvuků i do ticha mezi jednotlivými skladbami. Je jedno, zda posloucháte dechovku nebo rock. Sami nejlépe víte, který druh hudby je vyhovující a který ne.

Pro vnitřní harmonizaci je vhodné poslouchat například didgeridoo, šamanské bubny, píšťalu, akustickou kytaru, různé zvonečky, rolničky či zvuk speciálních ladiček. Velmi prospěšnou hudbou jsou i zvuky přírody.

Příroda je úžasný symfonický orchestr

Sedněte si u bublajícího potůčku a vnímejte jeho tón, melodii, barvu hlasu. Nechte vibrace této hudby naplnit celou vaši existenci. Můžete jen tak sedět nebo i tančit do zvuků bublajícího potůčku.

Poslouchejte šeptání stromů okolo vás. Naslouchejte jejich specifickému druhu komunikace. Šumění stromů má specifickou vibraci, která umí uklidnit pocuchané nervy a dostat se do hlubokého meditativního stavu. Dříve se zvuk ševelících stromů využíval pro navození do hladiny alfa.

Užijte si krásného zpěvu ptáčků. Každý má svoji specifickou píseň. Nesnažte se rozpoznat, co je to za druh pěnkavy, ale nechte se rozvibrovat energií, kterou jejich zpěvy mají.

Poslouchejte déšť, bouři, klepání kapek o okno, šustění trávy pod nohama, ťukání datla… Příroda je úžasný symfonický orchestr, který obsahuje široký rozsah léčivých frekvencí.

IMG_20190419_152803_HDR

Další krásnou formou hudby je meditace, ideálně nahraná jen a jen pro vás. Hlas vás dokáže odnést hluboko do nitra duše a slova pomohou skrze vizualizaci maximalizovat účinek meditace. Nebo si lze užít meditaci bez mluveného slova, pouze pomocí melodie a zvuků. Hudba může být laděna do konkrétní specifické frekvence, která působí na danou čakru, meridián, emoci, orgán atd.

Hudba je všudypřítomná a snadno dostupná. Využijte její účinky na maximum. Pomůže vám harmonizovat se, posilnit, odblokovat uzlíky na meridiánech či hluboce si odpočinout. Vždyť relax, odpočinek, uvolnění a občasné zastavení pomáhají dostat se blíže k sobě.