Říjen bude hlavně o nás samotných. Bude nás vybízet hlavně ke zklidnění těla, mysli i duše. K zastavení se a dání si čas na restart a znovunadechnutí se.

Bude ideálním měsícem na hodnocení toho, kde jsme, co jsme, kdo jsme, odkud přicházíme a kam jdeme. Kde se nacházíme, co na nás působí ať již pozitivně, nebo negativně. Budeme vybízeni, abychom o sobě méně přemýšleli a více se naciťovali.

V říjnu budou energie vhodné na očistu čtvrté, srdeční čakry. Lze ji čistit vizualizacemi, meditacemi, frekvencemi, terapiemi, prosvětlením, radováním se, prožíváním všeho, co nám jde skrze život, projevováním se, naciťováním se. Také pohybem, který rozpumpuje naše srdce, stravou, která očistí naši krev a omezením stresu, který srdce zatěžuje.

V říjnu péče, kterou si věnujeme na všech možných úrovních života, bude mnohem účinnější, prospěšnější a trvalejšího rázu. Naopak půjde nám hůře pomáhat druhým, bude nás to více vysilovat a okolí může mít zvýšenou tendenci pomoc zneužívat a vysávat z nás energii, kterou si pak nemůžeme dát sami sobě.

Říjen nás také bude vybízet více se zajímat o děti, ať již vlastní, nebo okolní. Pozorujte děti, jak se projevují, jak se vyjadřují, jak se umí naplno radovat a naplno vztekat. Podlehněte kouzlu dětských her, zaposlouchejte se do upřímného dětského smíchu a nechte v sobě zpět probudit své dítě vnitřní.

Pokud máte vlastní děti, dejte jim v říjnu také hodně pozornosti a péče. Hrajte si s nimi, vdechujte dětskou bezstarostnost a místo, abychom děti učili být dospělými, nechte děti, ať vás učí být spontánnějšími, hravějšími, uvolněnějšími. Pokud nemáte vlastní děti, můžete si pohrát například s dětmi své kamarádky, sestry, vnoučaty. Pokud ani tuto možnost nemáte, alespoň si na chvíli poslechněte z nahrávky dětský smích, podívejte se na dětské pohádky a třeba si opět pohrajte s autíčky či panenkami.

Dbejte v říjnu na celkovou relaxaci každé své buňky.

Dbejte v říjnu na celkovou relaxaci každé své buňky. Nejdříve si vaší oblíbenou metodou buňky, orgány, čakry a energie důkladně očistěte. Můžete s tím si očistit i bydlení, vyhodit či s láskou darovat, co už je nepotřebné a neužitečné, vymést každičký kout vašeho domova.

Můžete si očistit i vztah sami se sebou, usmát se na sebe do zrcadla, s pokorou a láskou si sami se sebou vyříkat, co nás na sobě trápí a třeba i konečně sami sebe obejmout.

Pak po očistě prostě jen relaxujte. Dejte si čas i na pasivní odpočinek, jen tak bez čehokoliv, bez knihy, bez hudby, s minimalizací rušivých vlivů z okolí, si sedněte a zaposlouchejte se do tolik inspirativního ticha. Nebojujte s myšlenkami, nesnažte se je potlačit. Nechte je jen tak volně plynout vaší hlavou, nepozorujte se, nezabývejte se jimi. Pokud vás nutí k pozornosti, zaměřte se na váš dech. Poslouchejte jeho hlas, melodii, jeho sílu i jemnost. A také naslouchejte sobě, svému srdci, své duši, svým energiím.

Není nutné v této relaxaci být třikrát denně po dobu jedné hodiny. I pět minut denně je více než nic. Je lepší dopřát si relax v menších dávkách pravidelně, než jednou za rok meditovat 24 hodin v kuse.

Mějte se v říjnu rádi, co nejvíce dokážete, a ještě o velký kus víc. Zamilujte se zpět sami do sebe a objevte svoji dokonalost, krásu, něžnost i sílu.